Alkusanat

Kuinka paljon ruokaa kissani tarvitsee? Täyttääkö kissalleni tarjoama ruoka ravintotarpeet? Kun tietämyksemme ravinnon ja terveyden yhteydestä karttuu ja kissanruokavalikoima lisääntyy, on entistä tärkeämpää saada tietoa valintojen pohjaksi.

Tämän julkaisun tiedot perustuvat laajaan tieteelliseen raporttiin Koirien ja kissojen ravintovaatimuksista, jonka on julkaissut National Research Council osana Eläinten ruokinta-sarjaa. The Food and Drug Administration nojaa tämän sarjan raportteihin laatiessaan sääntöjä lemmikkieläinten ruuan turvallisuuden varmistamiseksi. Sarjaan kuuluu lisäksi monien muidenkin eläinten ravintosuosituksia. Tutkijat käyttävät sarjaa tulevissa tutkimuksissaan. Sarja on tarkoitettu myös eläinten omistajille, hoitajille ja eläinlääkäreille, jotka suunnittelevat erikoisruokavalioita yksittäisille eläimille. Raportit löytyvät osoitteessa http://dels-old.nas.edu/banr/briefs/cat_nutrition_final.pdf.

Kissat tarvitsevat useita erilaisia ravintoaineita selviytyäkseen: aminohappoja valkuaisaineista, rasvahappoja ja hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja vettä. Tämän julkaisun taulukoissa kerrotaan päivittäiset ravintoainesuositukset normaalikuntoisen kissan terveyden ylläpitämiseksi. Sinun kissasi yksilöllinen ravintotarve riippuu kissan koosta ja elämänvaiheesta ja monista muista tekijöistä. Parempi tuntemus miten kissasi käyttää erilaisia ravintoaineita ja kuinka paljon niitä tarvitaan auttaa sinua valitsemaan terveellisen ruokavalion kissallesi.

Tämä julkaisu on jaettu seuraaviin osiin:

Käännös Tarja Laakso julkaisusta "Your cat's nutritional Needs". Englanninkielinen julkaisu löytyy osoitteessa http://dels-old.nas.edu/banr/briefs/cat_nutrition_final.pdf

Seuraava